Kathleen & Unice Rogers winnen echTalent 2016

01 - 04 - 2016

Kathleen-Unice-echTalent_web

De tweelingzussen Kathleen en Unice Rogers wonnen gisteravond de vierde editie van echTalent. In een volle aula op scholengemeenschap Echnaton was de vakjury onder de indruk van hun krachtige streetdance-act.

Mangatekeningen

Zangeres Abigail Doesburg werd tweede met haar versie van Valerie (Amy Winehouse). De prachtige mangatekeningen van speedpainter Jessie Rijnders werden met een derde prijs beloond. Publieksfavoriet was Serese Kersenhout. Haar vertolking van Hello van Adele zorgde voor de meeste stemmen van de aanwezigen.

Zelfgeschreven

echTalent stond zoals gewoonlijk weer bol van de muziek: een popliedje door Julia de Jong met een complete band, ingetogen balads door Naomi Sultan ft. Mudia Odia en Rick de Groot, autobiografische rap van Shafeeq Valk (a.k.a. OTF Wethouder), instrumental piano door Victor Bakhuizen, een zelfgeschreven luisterliedje door Tessa Koghee, maar ook een heuse drumbattle door Jesse van Buuren en Michael Blom.

Kunst, sport en stand-up comedy

De vierde editie van Echnatons talenshow bracht ook een aantal nieuwe disciplines. Maar liefst twee tekenaars (Jessie Rijnders en Denzel Krop) presenteerden hun werk via het scherm. ‘Kuk sool wan master’ Jeffrey Jagnarain demonstreerde de kneepjes van deze voor velen onbekende vechtsport. Ook nieuw: stand-up comedy door Kevin Klück. Barbara Schuurmans, Kayla Kemperman en Larissa Versteeg verrasten het publiek met een moderne dans.

Kasper & Gerson Main

Omdat de begeleidingsband van Julia de Jong gerund wordt door Kasper Burger kreeg echTalent de primeur van zijn eerste, officiële single. Die komt volgende week uit. Gerson Main, ‘de slechtste singer-songwriter van Nederland’, sloot de avond af met een miniconcert. Deze sympathieke Almeerder zong, getooid met zijn authentieke Russische bontmuts, drie liedjes van zijn debuutalbum en deed aansluitend nog een liedje in de studio van Echnaton FM.

Bekijk hier alle foto’s van Feenstra Fotografie, Almere:

De komende tijd zie je hier alle optredens terug: