Op weg naar De Pot 2000 van 2020

12 - 11 - 2020

Nu corona ons leven beheerst, is de nood in Nederland groter dan ooit. Meer huishoudens vragen hulp van de voedselbanken, maar de schappen zijn leger dan normaal. Door anti-verspillingsacties van supermarkten en fabrikanten krijgen voedselbanken in Nederland minder producten gedoneerd. Ook de horeca is als hofleverancier door de gedeeltelijke lockdown weggevallen. Daarom willen wij -met inachtneming van de coronabeperkingen- opnieuw in actie komen voor Voedselbank Almere (voorheen VLA).

De Pot 2000 op Echnaton FM: 2000 houdbare producten = 2000 mooie liedjes

Op dinsdag 1 december openen wij traditiegetrouw ons eigen ‘Pop-up VLA Depot’ in de hal. Vorig jaar nodigden wij heel Almere met gevulde boodschappentassen uit op Echnaton. Nu houden we ons aan de coronarichtlijnen. Dat betekent dat kinderen en personeel nog steeds hun producten mee kunnen nemen, maar ook kleine acties kunnen opzetten. Ook ouders en vrienden kunnen meedoen: geeft u dan de producten mee aan uw zoon/dochter.

Nieuw: geld doneren via Missie 538

Radio 538 komt de week voor Kerst landelijk in actie voor de voedselbanken. Van maandag 14 t/m vrijdag 18 december staat hun hele programmering in het teken van dit doel. En heel toevallig: De Pot 2000 van Echnaton FM wordt in diezelfde week uitgezonden! Daarom sluiten wij ons aan en jij kunt je bij Team Echnaton voegen. Onze actiepagina staat al klaar en iedereen kan vanaf nu rechtstreeks geld doneren. Minimaal 3 euro (=drie houdbare producten). Zo kan iedereen op afstand meebouwen aan de actie!

Drop je favoriete tracks!

En je favoriete tracks voor De Pot 2000 van 2020 kun je ook al droppen. Sleep je tien mooiste liedjes vanuit Spotify in het formulier en wij zetten ze in de lijst. Doe het hier en je hoort ze in de week voor Kerst.

Meer steuntjes in de rug: sportkleding inzamelen voor Sportwinkel De Rode Draad

Een mooi initiatief van stichting Focus4Care is de inzameling van ‘oude’ sportkleding en -attributen. Dit past goed bij onze sportprofilering en ons warme hart en biedt kinderen die sporten via het Jeugd Sportfonds gratis de juiste outfit. In ons VLA Depot komt een container waar je onder meer shirtjes, broekjes, schoenen, trainingspakken, hockeysticks, etc. kunt inleveren.

‘Haken voor Knaken’

Collega Dea haakt de mooiste sjalen en die zijn te koop. Betaal met een donatie in geld of houdbare producten. Wellicht haakt ze ze ook wel op bestelling en ben je meteen klaar voor de Kerst. Binnen het vak Nederlands schrijven haar leerlingen een kerstgroet naar eenzame ouderen.

Meld je actie aan en begin vandaag

Voor wie wil jij een steuntje in de rug zijn? Voeg je bij Team Echnaton op Missie 538 en klik op de knop ‘Ik wil in dit team’. Je kunt meteen starten!